На Одещині на кордоні затримали 17 ухилянтів

В Одеській області на кордоні затримали 17 ухилянтів.

В Одеській області на кордоні затримали 17 ухилянтів. Фото: dpsu.gov.ua

Події
07 жовтня 2023 17:25

Прикордонники Подільського загону виявили та затримали сімнадцять громадян України, які мали намір незаконно потрапити за кордон. Про це повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби України.

Так, мешканці Рівненської, Донецької, Одеської, Херсонської, Сумської, Хмельницької та Черкаської областей вирішили незаконно перетнути державний кордон у пошуках нових перспектив. Для цього через Інтернет вони зв'язалися з організаторами, які повідомляли, що їм потрібно робити та вказували маршрути руху. За це кожен із призовників мав заплатити по 1 800 доларів США.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Особливість поїздки полягала в тому, що "мандрівники" мали доїхати до однієї із залізничних станцій в Одеській області та пішки пройти понад двадцять кілометрів до кордону. Ділянка державного кордону, яку вони мали намір перетнути, знаходиться у так званому придністровському сегменті українсько-молдавського кордону. У нічний час доби прикордонники могли сприйняти таку компанію за диверсійно-розвідувальну групу ворога, проте небезпеку свого маршруту ухилянти не усвідомлювали.

Відео: YouTube-канал "Пресслужба ДПСУ"

На всіх чоловіків, які намагалися незаконно потрапити за кордон, склали протоколи про скоєння ними адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 204-1 ("Незаконний перетин або спроба незаконного перетину державного кордону України") Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах