Володимир Зеленський в Одесі обговорив із прем'єр-міністром Нідерландів посилення ППО та захист "зернових коридорів"

Володимир Зеленський в Одесі обговорив із прем'єр-міністром Нідерландів посилення ППО та захист зернових коридорів.

Володимир Зеленський в Одесі обговорив із прем'єр-міністром Нідерландів посилення ППО та захист зернових коридорів. Фото: president.gov.ua

Події
13 жовтня 2023 20:31

Під час робочої поїздки до Одеської області Володимир Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Королівства Нідерланди Марком Рютте, який перебуває з візитом у нашій країні. Про це повідомили у пресслужбі Офісу Президента України.

Разом із главою уряду Нідерландів Президент України побував в Одеському порту, де оглянув місця влучання російських ракет та дронів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Глава держави зазначив, що ракетним терором Росія руйнує не лише українські порти та міста, а й нормальне життя багатьох інших країн, критично залежних від постачання продовольства з України.

"Важливо, щоб світ був єдиним і солідарним у захисті від терору та у підтримці наших зусиль щодо захисту людей, портів, зокрема, Одеси, дунайських портів та загалом нашої чорноморської акваторії. Є нове рішення Нідерландів щодо посилення української ППО", – повідомив Володимир Зеленський.

У ході зустрічі сторони обговорили подальші кроки коаліції F-16, в якій Нідерланди відіграють лідерську роль, а також інші аспекти оборонної співпраці, а також співпрацю з метою належного захисту альтернативних "зернових коридорів" у Чорному морі та посилення позицій у регіоні, зокрема, захисту неба, зміцнення флоту, підтримки гуманітарного розмінування та очищення акваторії від російських мін.

Відео: YouTube-канал "Офіс Президента України"

"Ми усвідомлюємо, що з наближенням зими Росія захоче завдати якнайбільшої шкоди Україні, тому Нідерланди відправлять Україні додаткові ракети для Patriot. Ми зобов'язалися надати літаки F-16 Україні. Разом з Румунією та Данією ми займаємося підготовкою пілотів", – зазначив глава нідерландського. уряду.

Володимир Зеленський повідомив, що Нідерланди допоможуть Україні в отриманні патрульних суден, щоб забезпечити безпеку "зернового коридору".

Також під час візиту до Одеської області Президент України разом із Марком Рютте відвідав госпіталь, де лікуються захисники, які отримали поранення під час боїв із російськими окупантами у Херсонській області. Глава держави поспілкувався з військовослужбовцями та медичними працівниками, а також вручив нагороди: бійцям – ордени "За мужність" ІІІ ступеня та медалі "За військову службу", а військовим медикам – ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та Данила Галицького.

Нагадаємо, 13 жовтня Володимир Зеленський приїхав до Одеси. У рамках цього візиту Президент обговорив з військовим керівництвом, керівниками правоохоронних органів та обласною владою ситуацію в нашому місті та області. Зокрема, йшлося про підготовку до опалювального сезону, захист об'єктів енергетики, наслідки російських обстрілів портової інфраструктури та потреби системи ППО.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах