Знущання з дітей в Одеській області: чим закінчилася історія

Знущання з дітей на Одещині: чим закінчилася історія.

Знущання з дітей на Одещині: чим закінчилася історія. Фото: facebook.com/Олена Ротарі

Події
25 жовтня 2023 15:22

Закінчилося розслідування за фактом жорстокого поводження дітей у школі № Кілійської міської громади на Одещині, де одного з учнів опускали головою до вбиральні, а іншого змушували роздягнутися на камеру. Про це повідомляє директор Дерартаменту освіти та науки Олександр Лончак.

Комісія дійшла висновку, що такий інцидент є поодиноким. Але адміністрацію школи звинуватили. За неналежне виконання посадових обов'язків до дисциплінарної відповідальності притягнули директора та заступника директора з навчально-виховної роботи.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Директору закладу висунули низку вимог щодо посилення виховної роботи, створення безпечного освітнього середовища, у тому числі і клопотання перед засновником про виділення фінансування для організації належних заходів безпеки відповідно до законодавства (пост охорони, система відеоспостереження за місцями загального користування тощо). Із усіма учасниками інциденту продовжує працювати практичний психолог. Учні поставили на внутрішньошкільний облік та Служби у справах дітей.

Мати одного з кривдників, яка у цій школі працює педагогом, у зв'язку зі стресовою подією, отримала значний розлад здоров'я, що підтверджено документально і зараз перебуває на лікарняному. Як мати, крім моральної шкоди, вона понесе покарання в рамках кримінального провадження, ступінь якого буде визначено судом.

Самі ж кривдники жалкують про свій вчинок. Так само шкодують і їхні батьки, хоча один із кривдників із матір'ю, братами та сестрами одразу після інциденту виїхав із села.

Мати постраждалих хлопчиків самостійно виховує шістьох синів. Нині діти почуваються добре, продовжують навчання, про подію згадувати не хочуть. Перед ними вибачились. Єдине, що бажає їхня родина, щоб їх дали спокій.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах