Намагався вивезти призовників до Придністров'я: на Одещині затримали рецидивіста

Намагався вивезти призовників до Придністров'я: на Одещині затримали рецидивіста.

Намагався вивезти призовників до Придністров'я: на Одещині затримали рецидивіста. Фото: t.me/SSU_Odesa

Події
30 жовтня 2023 19:21

Співробітники СБУ, прикордонники та поліцейські нейтралізували в Одеській області міжнародне злочинне угруповання, яке нелегально переправляло за кордон громадян призовного віку. Про це повідомили у пресслужбі Управління СБ України в Одеській області.

Організатора банди затримали "на гарячому", коли він, перебуваючи за кермом власного авто, намагався "прорвати" державний кордон та вивезти двох ухилянтів у невизнане Придністров'я. За таку "послугу" зловмисник отримав від своїх клієнтів сім тисяч американських доларів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За даними слідства, організатором угруповання виявився киянин, який раніше відбував покарання за наркоторгівлю. До створення каналу нелегальної міграції він залучив двох спільників – мешканців так званої Придністровської Молдавської Республіки.

На Одещині затримали рецидивіста, який намагався вивезти призовників до Придністров'я.На Одещині затримали рецидивіста, який намагався вивезти призовників до Придністров'я. Фото: t.me/SSU_Odesa

Для пошуку ухилянтів порушники створили Telegram-канал, на якому пропонували військовозобов'язаним за гроші уникнути мобілізації, виїхавши за кордон. Свій інтернет-ресурс фігуранти адміністрували з території невизнаного Придністров'я.

Потенційним призовникам гарантували, що переправлять їх через Придністров'я до однієї з європейських країн, оминаючи контрольно-пропускні пункти. Як "перевалочний пункт" для збору ухилянтів організатор угруповання використав свій приватний будинок, розташований у прикордонні Одеської області: саме там втікачі проходили інструктаж щодо часу та місця нелегального переходу через кордон, відпрацьовували алгоритм дій на випадок затримання правоохоронцями.

Під час обшуків за місцями знаходження організатора "схеми" виявили банківські картки та мобільні телефони з доказами незаконної діяльності, а також готівку в іноземній валюті, отриману злочинним шляхом.

Наразі затриманому повідомили про підозру за частиною другою статті 15 та частиною другою статті 332 Кримінального кодексу України ("Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб").

За скоєне зловмисникам загрожує до семи років ув'язнення.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах