В Одесі можуть з'явитися Бейстельбахеровський та Литаврійський провулки

В Одесі можуть з'явитися Бейстельбахеровський та Литаврійський провулки.

В Одесі можуть з'явитися Бейстельбахеровський та Литаврійський провулки. Фото: odessa.comments.ua

Події
03 листопада 2023 08:22

В Одесі можуть з'явитися Бейстельбахеровський та Литаврійський провулки, а також 13 інших нових назв. Їх 2 листопада затвердила історико-топонімічна комісія, тепер за топоніми голосуватимуть депутати.

Усі нові назви можуть з'явитися у Хаджибейському та Пересипському районах Одеси.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, наприклад, Сьомий провулок Восьмого березня може одержати назву Бейстельбахеровський провулок, на честь відомого архітектора Християна Бейтельсбахера, який народився на території нинішньої Одеської області 1864 року. Архітектор збудував прибутковий будинок Гагаріна на Катерининській, 2, та будинок Івана Гена на Маразлієвській, 3.

Дев'ятий провулок Восьмого березня може отримати ім'я Фредеріка Волтона – британського промисловця, який у 1863 винайшов лінолеум. У 1910-1911 роках в Одесі на Балтській дорозі збудували лінолеумний завод.

Вулиця Салтикова-Щедріна може перейменуватися на честь Пилипа Орлика – генерального писаря та довіреної особи та наступника гетьмана Івана Мазепи, автора першої української конституції.

Перший Сурікова може бути Лірним, в другому провулок Сурікова – Бандурним, а провулок Москвина – Литаврійським. Усі вони утворюють музичний мікрорайон.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах