В Одесі судитимуть ексголову правління банку: через неї бюджет втратив 102 мільйони

В Одесі судитимуть ексголову правління банку: через неї бюджет втратив 102 мільйони.

В Одесі судитимуть ексголову правління банку: через неї бюджет втратив 102 мільйони. Фото: znaj.ua

Події
16 листопада 2023 08:18

Бюро економічної безпеки передало в Одесі до суду обвинувальний акт проти колишньої виконуючої обов'язки голови правління одного з українських банків. Про це повідомила пресслужба БЕБ.

За версією слідства вона навмисне не відображала у звітності зобов'язання з податку додану вартість. В результаті державний бюджет недоотримав 102 мільйони гривень.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Жінці інкримінують ухилення від сплати податків та підроблення документів (частина третя статті 212 та частина перша статті 366 Кримінального кодексу). Максимальна санкція статті – до трьох років у виправному центрі (обмеження свободи), але може бути просто штраф.

Під час проведення обшуку приміщення обвинуваченої, серед іншого, детективи виявили георгіївські стрічки, друковані пропагандистські матеріали, наклейки, листівки із забороненою символікою комуністичного тоталітарного режиму. На все майно наклали арешт.

Із судового реєстру відомо, що йдеться про Людмилу Зотєєву, яка була в.о. голови правління Фінбанку з 29 грудня 2014 року до його банкрутства у 2017 році.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах