В Одесі можуть розглянути демонтаж пам'ятника Пушкіну та перейменування вулиці, названої на честь поета

В Одесі можуть розглянути демонтаж пам'ятника Пушкіну та перейменування вулиці, названої на честь поета.

В Одесі можуть розглянути демонтаж пам'ятника Пушкіну та перейменування вулиці, названої на честь поета. Фото: otdyhaem.com.ua

Події
20 листопада 2023 16:00

В Одесі місцева влада може розглянути питання про перенесення чи демонтаж пам'ятника російському поетові Олександру Пушкіну та перейменування однойменної вулиці. Про це повідомив депутат Одеської міської ради Петро Обухов.

"Щодо пам'ятника Пушкіну на Думській площі, я думаю, що тут буде онлайн-голосування, як це було з пам'ятником Катерині II, щоб одесити висловилися, що вони думають, що з ним робити. Адже саме одесити встановлювали цей пам'ятник 134 роки тому, саме одесити мають вирішити, що з ним буде зараз", – сказав Обухов.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Нагадаємо, у суботу 18 листопада одеський художник Ярослав Войцеховський облив червоною фарбою пам'ятник Пушкіну навпроти будівлі мерії. Свій вчинок чоловік пояснив бажанням показати, що під час війни мати пам'ятник головному поетові тих, хто нас знищує, є незаконним і нелогічним.

Правоохоронці склали на художника два адміністративні протоколи: за дрібне хуліганство та порушення. Волонтер та голова благодійного фонду "Корпорація монстрів" Катерина Ножевнікова назвала дії Войцеховського вандалізмом.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах