За кордон за 10,5 тисяч доларів: в Одесі викрили чергову схему переправлення ухилянтів

За кордон за 10,5 тисячі доларів: в Одесі викрили чергову схему переправки ухилянтів.

За кордон за 10,5 тисячі доларів: в Одесі викрили чергову схему переправки ухилянтів. Фото: gp.gov.ua

Події
22 листопада 2023 15:38

В Одесі викрили чергову схему переправлення ухилянтів за кордон. Про це повідомили у пресслужбі Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, двоє мешканців Одеської області та їхній спільник з Київської області підшукували військовозобов'язаних чоловіків, які бажають уникнути призову на військову службу, та пропонували їм послуги з оформлення документів через посадових осіб медико-соціальної експертної комісії.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Надалі чоловіки могли без перешкод виїхати за кордон. Протягом 2023 року такою схемою виїзду скористалося близько 20 осіб. За такі "послуги" порушники отримували по 10 500 доларів США з кожного призовника.

Правоохоронці затримали двох фігурантів у момент отримання ними оплати від одного із "клієнтів". Затриманим повідомили про підозру за частиною третьою статті 332 ("Організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України") Кримінального кодексу України.

Наразі всім підозрюваним уже обрали запобіжні заходи. Слідчі дії продовжуються. Правоохоронці встановлюють усіх причетних до злочину осіб.

Раніше в Одесі викрили трьох осіб, які пропонували потенційним призовникам ухилитися від мобілізації на підставі фіктивних медичних висновків про "погане здоров'я". 

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах