Експоліцейський шпигував за Силами оборони на Одещині

Екс-поліцейський шпигував за Силами оборони на Одещині.

Екс-поліцейський шпигував за Силами оборони на Одещині. Фото: ssu.gov.ua

Події
23 листопада 2023 11:34

СБУ затримала екс-поліцейського, який шпигував за Силами оборони на півдні України, зокрема й на Одещині. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Так, агента Росії зловили на Миколаївщині. Ним виявився колишній міліціонер, якого звільнили з Національної поліції у березні 2023 року. Фігурант працював на російський ФСБ і передавав ворогові інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони у Миколаївській та Одеській областях.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, ворожим інформатором є мешканець Миколаєва. З 2016 до 2020 року він перебував на території тимчасово окупованого Криму і періодично їздив до РФ, де його залучила до співпраці російська спецслужба.

На початку повномасштабного вторгнення він отримав завдання повернутися на материкову Україну та влаштуватися в один із підрозділів Національної поліції.

На посаді він не лише шпигував для ворога, а й передавав українським захисникам неправдиві відомості про шляхи пересування ворожої військової техніки.

Згодом фігуранта звільнили з правоохоронних органів через ДТП у нетверезому стані, проте він продовжував працювати на користь Росії.

Як встановило слідство, для комунікації з ворогом він використав "зв'язкові". Одним з них виявився прокремлівський блогер Сергій Лебедєв (відоміший під псевдонімом "Лохматий"), який знаходиться в тимчасово окупованому Донецьку і працює на ФСБ.

Під час обшуку у затриманого вилучили мобільний телефон для комунікації з ворогом.

На підставі зібраних доказів йому повідомили про підозру. Зловмиснику обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Екс-поліцейський шпигував за Силами оборони на Одещині.Екс-поліцейський шпигував за Силами оборони на Одещині. Фото: ssu.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах