В Одесі цього року не фінансуватимуть ремонт Київського районного суду

В Одесі цього року не фінансуватимуть ремонт Київського районного суду.

В Одесі цього року не фінансуватимуть ремонт Київського районного суду. Фото: lcg.org.ua

Події
25 листопада 2023 12:00

У 2023 році в Одесі не фінансуватимуть реконструкцію Київського районного суду. За відповідні зміни в бюджеті 24 листопада проголосували члени бюджетної комісії, а ухвалити це рішення мають на сесії 29 листопада.

На комісії розглянули лист управління капітального будівництва про перерозподіл коштів. Член комісії Олег Звягін повідомив, що одним із пунктів цього питання було зняття фінансування в розмірі 12 мільйонів гривень із реконструкції Київського райсуду Одеси на 2023 рік.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Члени бюджетної комісії підтримали питання одноголосно. Чи планують фінансувати цей ремонт у 2024 році, наразі невідомо.

Нагадаємо, 8 серпня на Prozorro Управління капітального будівництва Одеської міськради опублікувало тендер на реконструкцію будівлі Київського районного суду на вулиці Варненська, 3А. Роботи оцінили у 106,2 мільйона гривень.

На сесії Одеської міської ради 25 серпня більшість депутатів підтримали рішення відремонтувати суд, проте фракції "Європейська солідарність" та "Слуга народу" звернулися до мера з вимогою скасувати тендер.

Перша акція протесту відбулася 28 серпня. Тоді волонтерка Катерина Ножевнікова вийшла на Думську площу з пікетом. Її підтримали інші активісти та небайдужі громадяни.

Пікети проти необґрунтованих витратних тендерів під час війни проходять під мерією вже майже три місяці, щосуботи о 10:00.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах