Житель Одеської області може сісти до в'язниці за насильство над матір'ю

Мешканець Одеської області може сісти у в'язницю за насильство над матір'ю.

Мешканець Одеської області може сісти у в'язницю за насильство над матір'ю. Фото ілюстративне: istockphoto.com

Події
25 листопада 2023 16:45

Мешканцю Березівського району Одеської області загрожує ув'язнення за насильство над матір'ю. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Правоохоронці розповіли, що жінка страждала від сина, з яким проживала разом, переважно коли він перебував у стані алкогольного сп'яніння. Раніше судимий за майнові злочини чоловік сварився з матір'ю, ображав її і навіть бив.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Після кожного конфлікту потерпіла зверталася до поліції, після чого поліцейські складали на кривдника адміністративні матеріали, передбачені за домашнє насильство статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Суд карав чоловіка, а поліцейські попереджали, що в разі скоєння повторних протиправних дій порушника чекатиме кримінальна відповідальність, проте жодних висновків із цих попереджень громадянин для себе не зробив.

Після повідомлення 77-річної жінки про те, що її син вкотре влаштував сварку вночі, поліцейські розпочали провадження за фактом систематичного вчинення домашнього насильства, яке кваліфікується статтею 126-1 Кримінального кодексу України.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру в умисному систематичному вчиненні психологічного та фізичного насильства щодо особи, з якою винний перебуває в сімейних відносинах, що призвело до психічних та фізичних страждань та погіршення якості життя потерпілої.

За таке правопорушення зловмиснику загрожує покарання у вигляді громадських робіт строком від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Нагадаємо, нещодавно одесит побив на очах у малолітнього сина свою дружину. За скоєне чоловіка притягнуть до кримінальної відповідальності.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах