В Одесі зловили шпигунку РФ, яка скоригувала десятки "шахедів" по місту

В Одесі зловили шпигунку РФ, яка скоригувала десятки "шахедів" по місту.

В Одесі зловили шпигунку РФ, яка скоригувала десятки "шахедів" по місту. Фото: t.me/SSU_Odesa

Події
28 листопада 2023 10:45

СБУ затримала російську шпигунку, яка скоригувала десятки ворожих "Шахедів" по Одесі. Вона була учасницею агентурної мережі головного управління генштабу збройних сил Росії, що діяла у місті. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зловмисниця передала агресору десятки геолокацій, де, на її переконання, нібито базувалися підрозділи ЗСУ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У серпні цього року СБУ викрила та повідомила про підозру двом іншим учасникам цієї агентурної мережі. Серед них – агент із оперативним псевдонімом Diezel та його дружина, яка була "зв'язною" і зараз ховається від правосуддя в Санкт-Петербурзі.

Наразі затримано третю фігурантку. За її координатами окупанти завдавали прицільних повітряних ударів, насамперед із застосуванням дронів-камікадзе типу "Шахед".

На фюзеляжах ворожих БПЛА загарбники робили написи "від імені" прокремлівського Телеграм-каналу, який військова розвідка Росії використовує для вербування та співпраці з агентами.

Зловмисниця через анонімний чат у популярному месенджері підтримувала комунікацію з координатором агентурної мережі – кадровим співробітником третього оперативного відділу 316-го розвідцентру російської гри Григорієм Івановим.

Після ворожих ударів по Одесі фігурантка звітувала своєму "куратору" про наслідки "прильотів". Крім того, вона проводила дорозвідку поблизу інфраструктурних об'єктів обласного центру, які викликали зацікавленість у військовій розвідці країни-агресора.

Співробітники СБУ викрили розвідувально-підривну діяльність фігурантки та затримали її у власному будинку. За даними слідства, ворожою поплічницею виявилася місцева підприємниця, її дистанційно завербували у червні цього року. У поле зору оккупантів жінка потрапила через активність у їхній Телеграм-каналі.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманого про підозру в частині другій статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув'язнення.

  • В Одесі зловили шпигунку РФ, яка скоригувала десятки "шахедів" по місту фото
  • В Одесі зловили шпигунку РФ, яка скоригувала десятки "шахедів" по місту фото 1
  • В Одесі зловили шпигунку РФ, яка скоригувала десятки "шахедів" по місту фото 2
  • В Одесі зловили шпигунку РФ, яка скоригувала десятки "шахедів" по місту фото 3

В Одесі зловили шпигунку РФ, яка скоригувала десятки "шахедів" по місту фото



Усі фото: t.me/SSU_Odesa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах