Ексдиректор Одеського припортового заводу отримав повістку на допит

Ексдиректор Одеського припортового заводу отримав повістку на допит.

Ексдиректор Одеського припортового заводу отримав повістку на допит. Фото: opz.odesa.ua

Події
29 листопада 2023 21:30

Колишнього директора Одеського припортового заводу Миколу Парсентьєва викликали на допит.

Повістку опублікували на сайті Національного антикорупційного бюро України. У ній сказано, що підозрюваний має 4 грудня о 14:00 прибути до Національного антикорупційного бюро України за адресою: місто Київ, вулиця Василя Сурикова, 3.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

У НАБУ Парсентьєва викликають для "участі у проведенні слідчих та процесуальних дій, зокрема, допиту в якості підозрюваного та вручення процесуальних документів у кримінальному провадженні".

Нагадаємо, 21 жовтня 2022 року НАБУ та САП оголосили про підозру колишньому народному депутату України, якого вважають організатором корупційної схеми на Одеському припортовому заводі. За даними слідства, народний депутат України VIII скликання організував схему, за якою Одеський припортовий завод продавав мінеральні добрива заздалегідь визначеній компанії за цінами нижчими від ринкових. Надалі цей товар за конкурентними цінами перепродавали іноземним компаніям, однак фізично постачання цим компаніям забезпечував Одеський припортовий завод.

Схема діяла у період із березня по грудень 2015 року. У березні 2020 року слідство повідомило про підозру чотирьом учасникам схеми: довіреній особі екснардепа, заступнику директора АТ "Одеський припортовий завод", начальнику відділу АТ "Одеський припортовий завод" та власнику компанії-нерезидента, яка також брала участь у корупційній схемі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах