В Одесі ухвалили бюджет на 2024 рік: він вийшов історичний

В Одесі ухвалили бюджет на 2024 рік: він вийшов історичним.

В Одесі ухвалили бюджет на 2024 рік: він вийшов історичним. Фото: minfin.com.ua

Події
30 листопада 2023 17:16

У середу, 29 листопада, Одеська міська рада ухвалила бюджет на наступний 2024 рік. Про це повідомляє пресслужба міськради.

Заступник міського голови Світлана Бедрега наголосила, що бюджет Одеси-2024 історичний у тому, що у ньому вперше відсутній бюджет розвитку. Таке рішення ухвалили, за її словами, щоб максимально ефективно управляти фінансовими ресурсами для задоволення нагальних потреб громади.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Щоб забезпечити реалізацію капітальних проектів щодо розвитку міста, депутати вирішили приймати рішення про виділення грошей на чергових сесіях міської ради.

Депутатський фонд залишився у бюджеті. Його обсяг збільшили із трьох до чотирьох мільйонів гривень на кожного депутата. Це рішення отримало підтримку більшості депутатів. Важливою деталлю є відсутність військового ПДФО у міському бюджеті, переданому до державного бюджету. Проте залишилося 4% загального ПДФО для забезпечення сталого опалювального сезону міста.

Загальний резервний фонд бюджету становить понад 400 мільйонів гривень, які готові використовуватися для вирішення невідкладних завдань.



Зазначимо, що також на сесії з бюджету Одеси виділили 126 млн. на потреби ЗСУ. Фінансування отримують 5 військових частин та один госпіталь.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах