ЮНЕСКО взяв під захист будівлю Оперного та Філармонії в Одесі

ЮНЕСКО взяв під захист будівлю Оперного та Філармонії в Одесі.

ЮНЕСКО взяв під захист будівлю Оперного та Філармонії в Одесі. Фото: t.me/odesacityofficial

Події
15 грудня 2023 09:08

ЮНЕСКО взяв під захист будівлю Одеського національного академічного театру опери та балету та будівлю Одеської обласної філармонії імені Давида Ойстраха. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Геннадій Труханов.

Так, комітет ЮНЕСКО із захисту культурної спадщини у разі збройного конфлікту ухвалив рішення внести ще п'ять об'єктів культурної спадщини України до Міжнародного переліку культурних цінностей, які перебувають під тимчасовим посиленим захистом.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, що раніше в Одесі створили карту об'єктів культурної спадщини та історичних будівель у межах власності всесвітньої спадщини "Історичний центр Одеси", пошкоджених від ракетних атак Росії.

20 та 23 липня, а також 14 серпня 2023 року під час ракетних атак Російської Федерації по Одесі на об'єкті всесвітньої спадщини ЮНЕСКО "Історичний центр Одеси" ушкодження отримали 87 будівель, що мають статус пам'яток архітектури, культури та історії. У цих будинках розміщувалися музеї, музична школа, дитячий садок, науковий центр, аматорський театр, квартири мирних громадян. Одна з ракет вразила Спасо-Преображенський собор.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах