На Одещині завершили розслідування справи про отримання головою райсуду хабара

На Одещині завершили розслідування справи про отримання головою райсуду хабара.

На Одещині завершили розслідування справи про отримання головою райсуду хабара. Фото: nabu.gov.ua

Події
16 грудня 2023 11:49

15 грудня НАБУ та САП завершили розслідування у справі виконувача обов'язків голови Комінтернівського районного суду Одеської області, якого викрили в отриманні неправомірної вигоди. Про це повідомили у пресслужбі Національного антикорупційного бюро України.

За даними слідства, підозрюваний вимагав 1 300 доларів США від особи за ухвалення рішення про забезпечення позову та видачу рішення про витребування документів у цивільній справі на його користь.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

29 вересня 2023 року НАБУ та САП спільно з СБУ викрили суддю "на гарячому" при отриманні майже 50 тисяч грн, а 30 вересня йому повідомили про підозру за частиною третьою статті 368 ("Прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовцем") Кримінального Кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років із конфіскацією майна. При цьому, згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинною у скоєнні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку та встановлена обвинувальним вироком суду.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах