В Одесі оцифрували хрести козацького цвинтаря

В Одесі оцифрували хрести козацького цвинтаря.

В Одесі оцифрували хрести козацького цвинтаря. Фото: t.me/odesacityofficial

Події
18 грудня 2023 08:53

В Одесі триває оцифрування експонатів у музеї Блещунова та хрестів старовинного козацького цвинтаря, що зберігся до наших часів. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Так, Одеса стала одним із трьох українських міст, де щодо фінансування Європейського Союзу впроваджується проект EU4Culture.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Наступний етап проекту – це розробка дорожньої карти Одеси у сфері культури. Вона стосується музейної, бібліотечної, театральної та інших культурних справ.

Ще один важливий етап – розробка "Білої книги" щодо охорони культурної спадщини.

Нагадаємо, що цвинтар Сотниківської Січі знаходиться на схилах Шкодової гори. 2021 року його внесли до Державного реєстру нерухомих пам'яток і воно набуло статусу пам'ятки історії місцевого значення.

Цей цвинтар старший за Одесу – найстаріший хрест на ньому датований 1791 роком. Саме тут поховано козаків, які штурмували Хаджибей під командуванням Йосипа де Рібаса та Антона Головатого. Пізніше тут ховали козаків, котрі займалися видобуванням каменю для будівництва Одеси.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах