На честь загиблих героїв в Одесі назвуть ще дві вулиці

На честь загиблих героїв в Одесі назвуть ще дві вулиці.

На честь загиблих героїв в Одесі назвуть ще дві вулиці. Фото: dnipro.tv

Події
20 грудня 2023 12:26

В Одесі з'являться ще дві вулиці з іменами Героїв України, які загинули в боях із російськими окупантами. Таке рішення ухвалили на засіданні історико-топонімічної комісії міськради, але тепер її має затвердити сесія. Про це повідомляє " Думська ".

Так, вулиця Марії Демченко в районі Дачі Ковалевського буде перейменована на честь Дениса Максішка. Воїн служив командиром батареї 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу . Загинув 14 березня 2022 року під Миколаєвом. Указом президента удостоєний звання Героя України з врученням ордена "Золота Зірка" посмертно.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Коли підрозділи 28-ої бригади звільняли село Прибузьке Миколаївської області, то військові під керівництвом Дениса Максішка знищили російський блокпост, вивели з ладу техніку та знищили безліч окупантів, при цьому потрапили під обстріл ворожої артилерії та авіації.

Денис Максішко.Денис Максішко. Фото: facebook.com/28brigadе

Вулицю Каманіна на Великому Фонтані планують назвати ім'ям Валерія Самофалова – матроса 137 окремого батальйону 35 бригади морської піхоти ВМСУ. 5 березня 2022 року під час бою в районі населеного пункту Калинівка Миколаївської області захисник вперше в історії російсько-української війни збив одразу три ворожі вертольоти Мі-35 із ПЗРК "Голка". Валерій загинув 18 березня 2022 року. Посмертно йому надали звання Героя України з врученням ордена "Золота Зірка".

Валерій Самофалов.Валерій Самофалов. Фото facebook.com/35obrmp


Нагадаємо, що вулиця Якутська в Київському районі носитиме ім'я Ігоря Бедзая. А вулицю Махачкалінську у Пересипському районі назвуть на честь загиблого снайпера Віталія Блажка.

Для сучасного перейменування обрали компромісний варіант – надавати нових назв вулицям, провулкам та іншим топонімічним об’єктам Одеси на честь загиблих воїнів, які за період з лютого 2014 року отримали звання "Герой України" або повних кавалерів орденів Богдана Хмельницького, "За мужність" та для жінок – ордену Княгині Ольги.

Інші пропозиції збирають в окремий список та розглянуть після перемоги України.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах