В Одесі псевдоплемінник виманив у своєї "тітки" 74 000 гривень

В Одесі псевдоплемінник виманив у своєї "тітки" 74 тисячі гривень.

В Одесі псевдоплемінник виманив у своєї "тітки" 74 тисячі гривень. Фото: od.npu.gov.ua

Події
26 грудня 2023 15:33

В Одесі поліцейські викрили шахрайську схему псевдоплемінника, який обдурив тернополянку. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Так, чоловік перебував у одеській виправній колонії, який відбував покарання за грабіж, розбій та наркозлочин. Прямо звідти йому вдалося ввести в оману мешканку іншого міста та отримати від неї понад 74 тисячі гривень. Крім не відбутої частини покарання строком на 4,8 роки, зловмиснику загрожує ще додаткові три роки ув'язнення.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Правоохоронці встановили, що чоловік у рандомний спосіб скомбінував номер телефону жінки, а потім дізнався ім'я абонентки в одному з месенджерів, подзвонив їй і представився племінником. Своєю "родичкою" з Тернопільщини правопорушник повідомив, що потрапив у скрутне становище і попросив грошей у борг. Нічого не запідозривши, схвильована лихом племінника жінка перерахувала на його банківську картку чотири тисячі гривень. Втім, на цьому зловмисник не зупинився, а через 30 хвилин повторно зателефонував "тітці" і повідомив, що готовий повернути їй нещодавно взяті кошти. Щоб прискорити послугу перерахунку грошей, псевдоплемінник попросив у жінки реквізити банківської картки, PIN-код та одноразовий пароль, що надійшов їй у SMS-повідомленні. Отримавши повний доступ до банківських рахунків довірливої громадянки, правопорушник переказав гроші з її кредитної картки на основну. Ввівши потерпілу в оману, зловмисник зазначив, що випадково повернув їй у рази більшу суму, після чого вмовив перерахувати йому інші гроші на його рахунок.

Того ж дня тернополянка перевела на рахунок зловмисника у розмірі ще 70 тисяч гривень, а потім, зрозумівши, що він не той, за кого себе видає, звернулася по допомогу до поліції.

Під час обшуку за місцем знаходження зловмисника правоохоронці вилучили у нього низку речових доказів, що підтверджують протиправність його дій, зокрема мобільні телефони та "чорнові" записи. псевдоплемінника, який обдурив тернополянку

Слідчі повідомили фігуранту про підозру в заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайства, яке було скоєно повторно. За даними правоохоронців, жертвами шахрая могли стати десятки громадян. В даний час поліцейські встановлюють решту потерпілих, обдурених чоловіком, та його можливих співучасників.

Слідчі дії продовжуються.

  • В Одесі псевдоплемінник виманив у своєї "тітки" 74 000 гривень фото
  • В Одесі псевдоплемінник виманив у своєї "тітки" 74 000 гривень фото 1
  • В Одесі псевдоплемінник виманив у своєї "тітки" 74 000 гривень фото 2
  • В Одесі псевдоплемінник виманив у своєї "тітки" 74 000 гривень фото 3

В Одесі псевдоплемінник виманив у своєї "тітки" 74 000 гривень фото

Усі фото та відео: od.npu.gov.ua


Нагадаємо, що правоохоронці викрили у шахрайстві ув'язненого Одеського слідчого ізолятора.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах