Яка ситуація в Одесі та області вранці 3 січня і що у Чорному морі

Яка ситуація в Одесі та області вранці 3 січня та що у Чорному морі.

Яка ситуація в Одесі та області вранці 3 січня та що у Чорному морі. Фото: pravda.com.ua

Події
03 сiчня 07:52

Ніч з 2 на 3 січня в Одесі та Одеській області пройшла без сигналу повітряної тривоги та без обстрілів.

Як повідомила начальниця об'єднаного координаційного прес-центру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, ворог чекає на момент, щоб використати "Калібри". Заміна ракетоносіїв у Чорному морі може свідчити, що вони також можуть бути залучені під час атаки. Вона додала, що пуски з підводного човна виявити складніше, у зв'язку з чим, можливо, і було зроблено таку заміну. Адже ракети, випущені з підводного човна, йдуть дуже низько, їх виявляють уже за кілька хвилин до удару.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Станом на 2 січня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебували п'ять кораблів, серед яких два надводні та один підводний ракетоносії. Сумарна кількість калібрів - до 20.

Загалом за минулий рік, як сказала Гуменюк, до берегів Чорного моря винесло близько 50 хв. Росія намагається перешкодити роботі гуманітарного коридору. Вона додала, що підрив кораблів на цих мінах, наприклад, як наприкінці грудня – це потужний сигнал світової спільноти, що Україна потребує засобів розмінування.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах