Ексдепутат Одеської облради воює на боці ворога

Ексдепутат Одеської облради воює на боці ворога.

Ексдепутат Одеської облради воює на боці ворога. Фото: odessa-life.od.ua

Події
04 сiчня 17:21

На війні проти українців воює колишній депутат Одеської обласної ради, екскерівник партії "Батьківщина" Вадим Савенко. Він командир загону, який веде бої у Херсонській області. Про це повідомляє " Одеське життя ".

Про це повідомляється на сайті команди KibOrg, що займається ідентифікацією російських військових злочинців, які перебувають на окупованій частині Херсонщини.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У повідомленні йдеться, що зараз Савенко Вадим Анатолійович (28.07.1969) – командир 33 загону імені В. П. Маргелова.

За час перебування на посаді депутата Савенко входив до складу постійної комісії з питань правової політики, забезпечення законності та правопорядку, боротьби з організованою злочинністю та корупцією.

Але Савенко відзначився задовго до повномасштабної війни в Україні. Вперше про себе голосно заявив, коли 31 серпня 2014 року обстріляв два катери Маріупольського загону охорони "Гріф" та "Калкан" в Азовському морі. Тоді взяв на себе відповідальність за обстріл ватажка донецьких бойовиків "Сват", у якому ідентифікували колишнього депутата Савенка.

Також під керівництвом Савенка скоєно теракт того ж 2014 року на одному з блокпостів під Маріуполем. Тоді в автомобіль було закладено вибухівку, після підриву якої загинули двоє військових – майор з Одеси Геннадій Хитрік та солдат із Миколаївської області Микола Руснак.

Про Савенка відомо, що він є підполковником запасу. Свого часу служив у третьому окремому полку спеціального призначення. Остання посада – командир 188 командно-розвідувального пункту, звідки він звільнився приблизно 2005 року. З 2015 року Савенко перебував у розшуку за хуліганство. А 2022 року його заочно засудили до 15-ти років ув'язнення за те, що він воював за "ДНР".

У суді довели, що з червня по листопад 2014 року Савенко керував терористичною групою "Сват", яка воювала проти українських сил АТО у населених пунктах Ленінське, Саханка та Дзержинське у Донецькій області.

З 2014 по 2016 рік чоловік у соцмережах публікував пропагандистські антиукраїнські тексти та свої фото та відео у військовій формі на тлі військового прапора так званої "Новоросії".

Покарання строком на 15 років із конфіскацією майна почне діяти з дати затримання засудженого.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах