Яка ситуація в Одесі та області вранці 10 січня і що у Чорному морі

Яка ситуація в Одесі та області вранці 10 січня і що у Чорному морі.

Яка ситуація в Одесі та області вранці 10 січня і що у Чорному морі. Фото з відкритих джерел

Події
10 сiчня 08:40

Ніч з 9 на 10 січня в Одесі та Одеській області пройшла без сигналу повітряної тривоги та без обстрілів. Але рано-вранці 10 січня в нашому регіоні пролунала повітряна тривога. Ракетна небезпека на всій території України через злет МіГ-31К із аеродрому Саваслейка (Нижньогородська область).

Як повідомила начальниця об'єднаного координаційного прес-центру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, днями стало відомо, що росіяни перекинули до Криму новий десантний корабель на кшталт "Іван Грен". У ВМС зазначають, що за його допомогою ворог намагається вивезти боєздатні частини ЧФ РФ до Новоросійська.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За її словами, у Севастополі та загалом у Криму залишилося ще багато логістичних об'єктів, які необхідні для існування морської інфраструктури. Саме це й намагаються евакуювати.

Крім того, спікер "Півдня" наголосив, що чорноморський коридор справно функціонує, незважаючи на погрози з боку Росії для цивільного судноплавства. Також через шторм залишається мінна небезпека. Вона сприяє тому, що міни може зривати з місць кріплення. Вони дрейфуватимуть і створюватимуть певну загрозу.

Станом на 9 січня, у Чорному морі знаходяться два ворожі кораблі, а в Азовському – один. Ракетоносії на бойовому чергуванні відсутні. За словами Гуменюк, у цих умовах штормової погоди, ймовірно, Росія не зможе використовувати ракетоносії морського базування, хоча виключати повністю цього не можна.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах