Одеський екологічний університет виступив проти об'єднання з ОНУ імені Мечникова

Одеський екологічний університет виступив проти об'єднання із ОНУ імені Мечникова.

Одеський екологічний університет виступив проти об'єднання із ОНУ імені Мечникова. Фото: facebook.com/odeku.ua

Події
10 сiчня 16:20

Сьогодні, 10 січня, в Одеському державному екологічному університеті відбулося засідання трудового колективу, на якому виступили проти можливого злиття з ОНУ імені Мечникова. Про це розповіли у самому університеті.

За словами ректора університету Володимира Ковальчука, офіційного листа про злиття від МОН вони не отримували, а всі дізналися з новин.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Співробітники університету хочуть надання автономії та збереження унікальних факультетів. Вони написали звернення до Кабміну щодо перегляду рішення про злиття. Звернення підписали всі працівники університету, понад 400 осіб. Але жодної реакції ні з боку обласного департаменту, ні від МОН немає.



Водночас екологи та метеорологи наголошують, що ліквідація університету призведе до ліквідації найбільшої метеорологічної станції на півдні України, яка займається вивченням Чорного та Азовського морів. Університет випускає кадрових метеорологів та готує військових метеорологів. Також заклад входить до першої десятки закладів вищої освіти.

Ректор заявляє, що можливо вся ця історія створена для того, щоб відібрати всі приміщення університету, будівлі понести, а на його місці звести ТЦ.

Нагадаємо, що 5 січня 2024 року Кабінет міністрів України розпорядився об'єднати заклади вищої освіти – тепер Одеський державний екологічний університет та Фізико-хімічний інститут захисту навколишнього середовища та людини мають об'єднатися з Одеським національним університетом імені Мечникова. У МОН наголошують, що злиття відбудеться через невелику кількість студентів в обох вишах.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах