Один задушив і здійснив наругу, а другий допоміг сховати тіло: на Одещині судитимуть двох злочинців

Один задушив і здійснив наругу, а другий допоміг сховати тіло: на Одещині судитимуть двох злочинців.

Один задушив і здійснив наругу, а другий допоміг сховати тіло: на Одещині судитимуть двох злочинців. Фото: od.npu.gov.ua

Події
13 сiчня 11:59

На Одещині судитимуть двох чоловіків, один із яких задушив знайому та здійснив наругу над померлою, а другий допоміг сховати сліди злочину.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Злочин стався влітку минулого року в місті Чорноморськ. На майданчику зі сміттєвими баками виявили тіло місцевої мешканки зі слідами насильницької смерті, замотане в килим та приховане в дерев'яну тумбу.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що кількома днями раніше жінка знаходилася вдома у свого знайомого разом із його товаришем. Під час хмільного застілля між господарем та гостею виникла сварка, під час якої він задушив її мотузкою. За висновком проведеної в подальшому судово-медичної експертизи, потерпіла померла внаслідок механічної асфіксії. Коли жінка вже не подавала ознак життя, зловмисник скоїв із нею статевий злочин і сховав тіло під ліжком у спальній кімнаті. За всіма звірствами чоловіка спостерігав його друг. Надалі товариші викинули речі вбитої в бак для сміття і розійшлися по домівках.

Замість того щоб повідомити правоохоронні органи про скоєні злочини, товариш правопорушника наступного дня прийшов до нього знову і став допомагати приховувати тіло вбитої: замотувати його в килим, нести на балкон і скидати в сміттєвий бак. Втім, того дня задум чоловіків провалився. Понад три дні зловмисник не знав, куди подіти покійницю. Коли ж зрозумів, що не може більше тримати її у квартирі, сховав її тіло в тумбу і виніс до сміттєвих баків, а сам утік у Миколаїв.

Спільно з місцевими колегами поліцейські за кілька днів розшукали та затримали вбивцю. Суд задовольнив клопотання слідчих і обрав втікачеві запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Також правоохоронці з'ясували, що правопорушник уже був засуджений за наругу над тілом померлої людини.

Другий фігурант, перешкоджаючи правоохоронцям, продовжував приховувати тяжкі злочини товариша, поки того не затримали.

Слідчі висунули правопорушникам звинувачення, залежно від скоєного:

  • у вбивстві (частина перша статті 115 Кримінального кодексу України);
  • у нарузі над тілом померлого, вчиненим повторно (частина третя статті 297 Кримінального кодексу України);
  • у прихованні особливо тяжкого злочину (частина перша 396 Кримінального кодексу України).

Обвинувальні акти щодо чоловіків направили до суду. За вчинене їм загрожує до 15 та до трьох років позбавлення волі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах