Італія виділить 500 тисяч євро на відновлення Спасо-Преображенського собору Одеси

Італія виділить 500 тисяч євро на відновлення Спасо-Преображенського собору Одеси.

Італія виділить 500 тисяч євро на відновлення Спасо-Преображенського собору Одеси. Фото: omr.gov.ua

Події
14 сiчня 15:20

До кінця січня уряд Італії планує перерахувати перший транш у розмірі 500 тисяч євро на рахунки ЮНЕСКО для проведення протиаварійних робіт у Спасо-Преображенському соборі Одеси.

Про це після зустрічі з головою офісу ЮНЕСКО в Україні пані К'ярою Децці Бардескі повідомили у пресслужбі Одеської міської ради.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Цей собор має велике значення для одеситів. Дуже важливо зберегти та відновити собор будь-якими інструментами, зокрема завдяки допомозі ЮНЕСКО", – зазначив мер Одеси Геннадій Труханов.

Нагадаємо, в ніч з 22 на 23 липня 2023 року російські війська завдали масованого ракетного удару по Одесі та області. Під час ракетної атаки ворог вдарив по Одеській області щонайменше п'ятьма видами ракет усіх видів базування: "Калібри", "Онікси", Х-22 та "Іскандер-К", а також застосував балістичні "Іскандер-М". Від обстрілу постраждала портова інфраструктура, житлові будинки, десятки автомобілів та будівлі в центрі міста. Пряме влучання ракети припало на центральний вівтар Спасо-Преображенського собору на Соборній площі.

На початку жовтня 2023 року Італія підписала з Україною договір про відновлення храму, який постраждав від обстрілу.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах