Вісім ракет у морі: яка ситуація в Одесі вранці 15 січня

Вісім ракет у морі: яка ситуація в Одесі вранці 15 січня.

Вісім ракет у морі: яка ситуація в Одесі вранці 15 січня. Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

Події
15 сiчня 08:04

Ніч з 13 на 14 січня в Одесі та Одеській області пройшла без сигналів повітряної тривоги та без обстрілів.

Так, за даними Військово-Морських Сил ЗС України, станом на 07:00 15 січня, у Чорному морі знаходяться десять ворожих кораблів, серед яких один носій крилатих ракет "калібр", загальний залп може становити до восьми ракет. Загроза ракетних ударів та атак дрон-камікадзе зберігається на високому рівні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Що говорили про Чорне море у Давосі

Першочерговими завданнями вирішення проблеми глобальної продовольчої небезпеки є розмінування Чорного моря, посилення протиповітряного захисту портової інфраструктури України та гуманітарної допомоги для найуразливіших країн. Про це у Давосі за підсумками четвертої зустрічі радників з національної безпеки та політичних радників лідерів держав світу щодо реалізації української Формули світу сказала перший віце-прем'єр-міністр – міністер економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, продовольчу небезпеку нині відчувають принаймні 40 країн, бо Росія атакує не лише мирних українців, а й інших людей, за тисячі кілометрів від України. Заміновані поля, зруйновані зернові сховища, блокада судноплавства – все це спричинило дефіцит продовольчих товарів.

Вона нагадала, що після російського вторгнення ціни на харчі злетіли на рекордний рівень. Наприклад, ціна на зерно зросла до 400 доларів за тонну. Це мало найбільш тяжкі наслідки для великої кількості людей. Кількість тих, хто страждає від продовольчої небезпеки, зросла до 324 мільйонів по всьому світу. Саме тому продовольча безпека стала однією із головних тем на конференції радників у Давосі.

Насамперед мають розмінувати Чорне море, забезпечити страхування для суден, надати більше засобів протиповітряного захисту для портової інфраструктури.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах