"Продав" авто з-за кордону: киянин обдурив двох одеситів на 20 тисяч доларів

"Продав" авто з-за кордону: киянин обдурив двох одеситів на 20 тисяч доларів.

"Продав" авто з-за кордону: киянин обдурив двох одеситів на 20 тисяч доларів. Фото: od.npu.gov.ua

Події
21 сiчня 17:20

Одеські поліцейські викрили киянина у шахрайстві на продажі автомобіля з-за кордону.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Так, до поліції звернулася одеситка. Жінка повідомила правоохоронцям, що довго чекає на іномарку із США, яку придбала на іноземному онлайн-аукціоні. Керівник транспортно-експедиторської компанії, який мав привезти автомобіль з-за кордону, перестав виходити із клієнткою на зв'язок.

У рамках розпочатого провадження поліцейські встановили, що у вересні 2021 року заявниця, бажаючи придбати автомобіль за кордоном, звернулася до керівника спеціалізованої організації, який організував її участь в онлайн-аукціоні. За результатами торгів жінка стала власницею автомобіля Honda HR-V LX та заплатила за нього майже десять тисяч доларів США.

Про перевезення придбаної іномарки на територію України містянка домовилася з керівником іншої спеціалізованої компанії, проте після розмитнення транспортного засобу чоловік видав автомобіль за свій і продав його за десять тисяч доларів США іншому одеситу.

Вже під час досудового розслідування одесит також звернувся до поліції. Чоловік зрозумів, що має справу із шахраєм, коли почав досконало вивчати отримані від продавця документи на транспорт і у проформі-інвойсі помітив ім'я незнайомої жінки – справжньої власниці іномарки.

Поліцейські розшукали зловмисника, зібрали достатню кількість доказів його протиправних дій та повідомили йому про підозру в частині другій статті 190 Кримінального кодексу України. За заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою, тобто шахрайство, зокрема вчинене повторно, що завдало значної шкоди потерпілим, правопорушнику загрожує до трьох років позбавлення волі.

На час слідства поліцейські вилучили транспортний засіб як речовий доказ. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Слідство продовжується.

Нагадаємо, нещодавно в Одесі викрили місцевого жителя, який допоміг клієнту придбати автомобіль на американському аукціоні, а потім перепродав іномарку іншій людині.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах