Затриманому в Одесі Роману Гринкевичу обрали запобіжний захід: він заявляє, що не знав про розшук

Затриманому в Одесі сину львівського бізнесмена Гринкевича обрали запобіжний захід.

Затриманому в Одесі сину львівського бізнесмена Гринкевича обрали запобіжний захід. Фото: dumskaya.net

Події
23 сiчня 08:28

Затриманому в Одесі сину львівського бізнесмена Роману Гринкевичу, який наживався на захисниках, обрали запобіжний захід. Таке рішення ухвалив Печерський райсуд Києва увечері 22 січня. Про це повідомляє " Суспільне ".

Суд послав Романа Гринкевича під варту до 17 березня. Він може вийти на волю, якщо внесе заставу у 500 мільйонів гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами прокурора Ярослава Гаврищука, він може ховатися, знищувати документи, впливати на свідків чи вчинити інше кримінальне правопорушення. Він не приходив до слідчого з повістками.

Водночас, сам Гринкевич заявив, що не знав про свій розшук, бо у нього вилучили телефон під час обшуків. При цьому на питання, як він зміг без телефону винайняти житло та домовитися про зустрічі в Одесі, де його і затримали, прямо не відповів. Каже, з ним був поряд якийсь чоловік. Але чи той сказав йому, що Гринкевича-молодшого розшукують, невідомо. Він стверджує, що не збирався їхати з країни і "відстоюватиме свою честь і доводитиме правоту".

Адвокат Гринкевича повідомив, що підозра була вручена лише 22 січня. Повістки, які надсилали на різні адреси, він не отримував, бо перебував поза домом.

За версією слідства, Роман Гринкевич є п'ятим учасником злочинної організації, яка постачала Збройним силам України неякісний одяг, завдаючи тим самим збиткам держбюджету в розмірі 1,2 мільярда гривень. Він приїхав до Одеси приблизно 17 січня і з того часу готувався до незаконного перетину кордону. 19 січня суд дозволив затримати його, що правоохоронці і зробили рано-вранці 22 січня.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах