В Одесі запрацювала програма "єВідновлення": перші мешканці отримали нове житло після обстрілу

В Одесі запрацювала програма "єВідновлення": перші мешканці отримали нове житло після обстрілу.

В Одесі запрацювала програма "єВідновлення": перші мешканці отримали нове житло після обстрілу. Фото: t.me/odesacityofficial

Події
25 сiчня 15:32

Перша одеська родина отримала житло у рамках державної програми "ЄВідновлення". Про це повідомляє пресслужба міськради.

Валерія Козаченко проживала у будинку на вулиці Приморській, який знищила російська ракета 23 липня 2023 року. Її сім'я зібрала всі документи, отримала сертифікат та вже купила нове житло.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На засіданні одеського виконкому 25 січня заявили, що ще троє мешканців будинку пройшли всі процедури та отримали від держави грошові сертифікати на житло. Вони зараз перебувають у пошуках нового будинку. Ще три власники знищених квартир оформлюють документи на компенсацію.

Місцева влада повідомила, що процедуру отримання компенсації в рамках програми відпрацьовано.

Програма євідновлення функціонує в Україні з минулого року. Спочатку запрацював механізм надання державної компенсації за пошкоджене, а згодом і знищене майно.

Для отримання компенсації необхідно через "Дію" подати заяву, яку за встановленою процедурою розглядає комісія міської ради. Вона озраховує розмір компенсації, а виконавчий комітет її затверджує.

Профільні служби одеської мерії обіцяють всебічну допомогу для оформлення документів та подання заяв на отримання компенсації.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах