В Одесі судитимуть розвідника російського угруповання "Призрак"

В Одесі судитимуть розвідника російського угруповання "Призрак".

В Одесі судитимуть розвідника російського угруповання "Призрак". Фото: t.me/SSU_Odesa

Події
02 лютого 23:30

СБУ завершила досудове розслідування щодо затриманого в Одесі розвідника російського угруповання "Призрак". Про це повідомили у пресслужбі Управління СБ України в Одеській області.

Учасника терористичної організації "ЛНР" викрили та наприкінці серпня минулого року затримали в Одесі контррозвідники СБУ.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

У ході досудового розслідування встановили, що чоловік добровільно вступив до лав бойовиків у травні 2014 року. Тоді, щоб уникнути відповідальності за активну участь у провокаціях на користь Росії під час масових заворушень в Одесі на початку травня 2014 року, він утік у тимчасово окуповану частину Луганської області. Там його призначили командиром розвідувального підрозділу підконтрольного Росії угруповання "Призрак", яке надалі було підпорядковане командуванню другого армійського корпусу країни-агресора. За даними слідства, відтоді фігурант під псевдонімом "Санта" бився проти українських військ на сході нашої держави, зокрема в районі Бахмутської траси.

  • В Одесі судитимуть розвідника російського угруповання "Призрак" фото
  • В Одесі судитимуть розвідника російського угруповання "Призрак" фото 1
  • В Одесі судитимуть розвідника російського угруповання "Призрак" фото 2
  • В Одесі судитимуть розвідника російського угруповання "Призрак" фото 3

В Одесі судитимуть розвідника російського угруповання "Призрак" фото

Фото: t.me/SSU_Odesa

Пізніше бойовик вирішив залишити своїх ватажків, приховано виїхав на підконтрольну Україні територію та повернувся до Одеси. У місті він намагався сховатися і таким чином уникнути правосуддя, проте це йому не вдалося.

Під час обшуків за місцями перебування зловмисника виявили фотоматеріали з доказами його перебування у складі терористичної "ЛНР".

Наразі дії зловмисника кваліфікували за частиною першою статті 258-3 Кримінального кодексу України ("Участь у терористичній групі або терористичній організації"). Обвинувальний акт направили до суду. Фігуранту загрожує до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах