Богослужіння у підвалі: на Одещині у притулку для школярів організували католицьку церкву

Богослужіння у підвалі: на Одещині у притулку для школярів організували католицьку церкву.

Богослужіння у підвалі: на Одещині у притулку для школярів організували католицьку церкву. Фото: dumskaya.net

Події
05 лютого 12:34

У місті Подільськ на Одещині облаштували церкву в укритті для учнів ліцею №2. Інформація про це потрапила до соціальних мереж.

Йдеться про підземну споруду, яка перебуває у приватній власності. Господар приміщення дозволив ліцеїстам ховатись там під час повітряної тривоги, а потім продав приміщення Української греко-католицької церкви. Священнослужителі встановили там вівтар та іконостас і почали проводити служби.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Батьки школярів переживають, що дітей тепер залишать без укриття та почнуть долучати до католицизму. Та й загалом таке сусідство користувачі соцмереж не оцінили.

Керівник новоствореної громади Успіння Пресвятої Богородиці отець Андрій Кічура прокоментував ситуацію. За його словами, до кінця війни укриття служитиме як школярам, так і вихованцям спортивних секцій. Більше того, тут проведуть ремонт та покращать умови. А богослужіння проводять у будні після обіду, коли школярів немає, і у вихідні, коли діти не відвідують навчальні заклади.

Як виявилось, до 1935 року на цьому місці знаходився дерев'яний храм Успіння Пресвятої Богородиці. Після закінчення війни на цьому місці хочуть спорудити культову споруду.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах