Як одеські готелі, хостели та гуртожитки можуть отримати компенсацію за розміщення ВПО

Як одеські готелі, хостели та гуртожитки можуть отримати компенсацію за розміщення ВПО.

Як одеські готелі, хостели та гуртожитки можуть отримати компенсацію за розміщення ВПО. Фото:: tribun.com.ua

Події
07 лютого 16:04

Одеські готелі, хостели, санаторії, пансіонати та гуртожитки можуть отримати компенсацію за безкоштовне розміщення переселенців. Порядок відшкодування видатків, затверджений міськрадою на сесії 25 січня, пояснили у мерії. Про це повідомляє пресслужба міськради.

Право на компенсацію мають суб'єкти господарювання, зареєстровані відповідно до закону, які розміщують у себе переселенців, які перебувають на обліку ВПО та не мають іншого житла в Одесі. Установи мають налічувати не менше десяти ліжко-місць, що перебувати на території Одеси, не отримувати компенсацій за розміщення тимчасово переміщених громадян від інших джерел (крім відшкодування витрат на комунальні послуги).

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як отримати компенсацію

Необхідно надати документи, що підтверджують, що готель, хостел чи гуртожиток відповідають усім вимогам законодавства, підписати договір з департаментом праці та соцполітики та подати розрахунки про те, в яку суму щодня обходиться проживання переселенців.

Як уточнили у мерії, розмір компенсації не може перевищувати 100 гривень на день на одну особу. Згідно з рішенням міськради, муніципалітет відшкодовує вартість проживання працездатних переселенців протягом 30 днів, непрацездатних осіб, багатодітних сімей та людей з інвалідністю 1 та 2 груп – до 180 днів.

Як одеські готелі, хостели та гуртожитки можуть отримати компенсацію за розміщення ВПО.Як одеські готелі, хостели та гуртожитки можуть отримати компенсацію за розміщення ВПО. Фото: t.me/odesacityofficial

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах