На Одещині затримали перевізника ухилянтів

На Одещині затримали перевізника ухилянтів.

На Одещині затримали перевізника ухилянтів. Фото: facebook.com/SouthernBorderUkraine

Події
14 лютого 21:55

На Одещині затримали перевізника, який доставляв до кордону чоловіків призовного віку. Про це повідомили у пресслужбі Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Так, біля селища Сарата прикордонники Білгород-Дністровського загону зупинили водія, який підвезти до кордону трьох чоловіків.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Перевізник виявився мешканцем одного із сіл Білгород-Дністровського району. Один із пасажирів був його односельцем, а двоє інших – із Сумської області.

Усіх порушників об'єднувала одна мета: попри встановлені обмеження, незаконним способом потрапити до Молдови.

Сумчани зізналися правоохоронцям, що знайшли організаторів своєї "подорожі" через інтернет та отримали від них відповідні інструкції щодо того, як дістатися до кордону. Кожен "клієнт" мав заплатити за переправку шість тисяч доларів.

Користуючись нагодою, водій вирішив допомогти і своєму сусідові. Той скаржився на безробіття, тож водій погодився підвезти його лише за сто доларів.

Чоловіків прикордонники притягнули до відповідальності за статтею 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення ("Незаконний перетин або спроба незаконного перетину державного кордону України"). А ось перевізнику загрожує кримінальна відповідальність, передбачена статтею 332 Кримінального кодексу України ("Незаконне переправлення осіб через державний кордон України").

Повідомлення про виявлення ознак злочину направили до Національної поліції. Наразі тривають заходи щодо встановлення всього кола осіб, причетних до протиправної діяльності.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах