Інформацію екоінспекції про забруднення повітря в Одесі назвали фейком

Інформацію екоінспекції щодо забруднення повітря в Одесі назвали фейком.

Інформацію екоінспекції щодо забруднення повітря в Одесі назвали фейком. Фото: grippua.com.ua

Події
19 лютого 08:50

Рівень формальдегіду у повітрі в Одесі не перевищує допустимих норм. Про це розповіли в обласному центрі контролю та профілактики захворювань. Раніше інформацію про перевищення концентрації цієї сполуки в десятки разів повідомили у державній екоінспекції, так вона і потрапила до ЗМІ та місцевих телеграм-каналів.

У центрі зазначили, що згідно з наказом МОЗ України від 14.01.2020 року, гігієнічна норма вмісту формальдегіду в атмосферному повітрі (максимально-разова доза) становить – 0,035мг/метр кубічний. 17 лютого фахівці виміряли атмосферне повітря на вміст формальдегіду у контрольних точках міст Одеси, Чорноморська, Південного та Болградського та Білгород-Дністровського районів. Результати вимірювання відповідають гігієнічним нормам (від 0,0046 мг/метр кубічний до 0,012 мг/метр кубічний).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними моніторингу за минулий рік, середній показник вмісту формальдегіду в досліджених 98 пробах становив від 0,01 мг/метр кубічний до 0.035 мг/метр кубічний, що також відповідає гігієнічним нормам.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах