ВАКС дозволив провести спецрозслідування у справі ексмера Одеси

ВАКС дозволив провести спецрозслідування у справі ексмера Одеси.

ВАКС дозволив провести спецрозслідування у справі ексмера Одеси. Фото: dsnews.ua

Події
22 лютого 21:15

22 лютого ВАКС дозволив провести спецрозслідування щодо колишнього мера міста Одеси Олексія Костусєва. Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Олексій Костусєв є одним із підозрюваних у заволодінні аеропортом "Одеса".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

У 2011 році група осіб, до якої входили колишній Одеський міський голова, його заступник, керівник одного з товариств з обмеженою відповідальністю та два бізнесмени розробили й реалізували злочинну схему, внаслідок якої майновий комплекс стратегічного об'єкту – міжнародного аеропорту – перейшов із власності територіального товариства в загальну власність міста та так званих приватних інвесторів.

В результаті подальших дій учасників схеми місто повністю втратило будь-який контроль над зазначеним об'єктом і не отримувало від його діяльності жодного прибутку. У свою чергу особи, які отримали контроль над аеропортом, привласнювали доход від його роботи.

Унаслідок таких дій місцевому бюджету завдали збитків на загальну суму понад 2,5 мільярда гривень: 118 мільйонів гривень – вартість аеропорту, а решта коштів – незаконно привласнений прибуток.

29 серпня 2023 року п'ятьом фігурантам цієї незаконної угоди, зокрема Олексію Костусєву, повідомили про підозру. У жовтні 2023 року ексмера Одеси оголосили в розшук, а 11 грудня 2023 року йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Питання щодо застосування цього запобіжного заходу суддя вирішить після того, як підозрюваного затримають і доставлять до місця проведення досудового розслідування.

Дозвіл на проведення спецрозслідування дозволить завершити досудове розслідування щодо підозрюваного та скерувати справу до ВАКС для розгляду по суті.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах