Вночі РФ атакувала Одесу та Одеську область трьома дроновими хвилями: подробиці

Вночі РФ атакувала Одесу та Одеську область трьома дроновими хвилями: подробиці.

Вночі РФ атакувала Одесу та Одеську область трьома дроновими хвилями: подробиці. Фото: od.npu.gov.ua

Події
10 лютого 09:00

Протягом усієї ночі 10 лютого ворог тероризував південні регіони дроновими атаками. Трьома хвилями тривалістю півтори, дві з половиною і знову півтори години ворог атакував Одеську область БпЛА типу Shahed-131/136.

Про це повідомили у пресслужбі Сил оборони півдня України.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Першу хвилю ворог спрямував по обласному центру. Усі дев'ять дронів вдалося знищити підрозділам протиповітряної оборони. Проте уламками одного із збитих БпЛА пошкоджено технічну споруду припортової інфраструктури. Один із працівників підприємства отримав осколкове поранення. Чоловіка госпіталізували.

Другу і третю хвилі атак противник спрямовував по припортовій інфраструктурі Подунав'я. Тут вдалося знищити 12 дронів, проте ворожі безпілотники влучили у припортові об'єкти – троє працівників отримали поранення. Начальник Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що чоловіків госпіталізували з численними осколковими пораненнями та мінно-вибуховими травмами. Один із постраждалих у тяжкому стані. Наші лікарі надають необхідну допомогу.

  • Вночі РФ атакувала Одесу та Одеську область трьома дроновими хвилями: подробиці фото
  • Вночі РФ атакувала Одесу та Одеську область трьома дроновими хвилями: подробиці фото 1
  • Вночі РФ атакувала Одесу та Одеську область трьома дроновими хвилями: подробиці фото 2
  • Вночі РФ атакувала Одесу та Одеську область трьома дроновими хвилями: подробиці фото 3

Вночі РФ атакувала Одесу та Одеську область трьома дроновими хвилями: подробиці фото

Фото: od.npu.gov.ua

Також був приліт по цивільній інфраструктурі Ізмаїла: постраждали технічні приміщення промислових та сервісних об'єктів, пошкоджено дорожні покриття, вантажні та легкові автомобілі, у кількох житлових будинках вибиті вікна, розбиті фасади та дахи. На території Ізмаїльського району внаслідок атаки та падіння уламків збитого дрона спалахнула пожежа у приватному будинку та гаражі. Інформація про постраждалих не надходила.

Поліцейські фіксують наслідки ворожої атаки, збирають докази військового злочину Росії, опитують громадян, надають психологічну допомогу, забезпечують правопорядок.

У пресслужбі Повітряних Сил ЗС України повідомили, що в ніч проти 10 лютого противник атакував Україну 31 ударним БпЛА типу Shahed-136/131 з Балаклави та мису Чауда – Крим, Курської області – РФ. Основними напрямками удару стали Одеська та Харківська області.

До відбиття повітряного нападу залучали підрозділи зенітних ракетних військ, мобільних вогневих груп Повітряних сил та Сил оборони України, засоби радіоелектронної боротьби. Внаслідок бойової роботи в межах Одеської та Харківської областей вдалося знищити 23 "Шахеди".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах