Чиновники одеської міськради брали хабарі за розміщення реклами та допомагали ухилянтам

Чиновники одеської міськради брали хабарі за розміщення реклами та допомагали ухилянтам.

Чиновники одеської міськради брали хабарі за розміщення реклами та допомагали ухилянтам. Фото: od.npu.gov.ua

Події
01 березня 11:47

В Одесі підозри одержала група чиновників міської ради. Вони брали до півмільйона гривень хабарів на місяць за розміщення реклами без дозволів, а також налагодили схему, за допомогою якої чоловіки призовного віку мали можливість ухилитися від військової служби. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Так, спочатку викрили механізм здирництва неправомірної вигоди від місцевих підприємців. До її організації причетні посадові особи структурного підрозділу міськради, що опікується питаннями розміщення реклами та комунального підприємства. За розробленим планом, службовці комунального підприємства фіксували порушення правил розміщення реклами на фасадах закладів надання послуг або закладів харчування на території міста Одеси, а саме – без дозвільних документів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Проте разом із документами про необхідність демонтажу рекламних конструкцій суб'єкти господарювання отримували реквізити банківських рахунків. Грошові перекази від підприємців дозволяли посадовим особам "не помічати" надалі порушення правил розміщення зовнішньої реклами, а її власникам – уникати демонтажу. Як встановили правоохоронці, щомісяця чиновники Одеської міської ради отримували від 300 тисяч до 500 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Крім того, поліцейські встановили факти причетності чиновників до організації ще однієї схеми – незаконного переправлення осіб призовного віку через державний кордон України. 29 лютого поліцейські провели 15 обшуків. Також на підставі зібраних доказів службовцю структурного підрозділу міськради та двом посадовим особам комунального підприємства повідомили про підозру. Залежно від участі у "схемах" трьом фігурантам інкримінують:

- частина третя статті 369-2 (Зловживання впливом);
- частина третя статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Наразі встановлюється коло осіб, залучених до виготовлення підроблених медичних документів для ухилянок та корупційної схеми розміщення реклами.

  • Чиновники одеської міськради брали хабарі за розміщення реклами та допомагали ухилянтам фото
  • Чиновники одеської міськради брали хабарі за розміщення реклами та допомагали ухилянтам фото 1
  • Чиновники одеської міськради брали хабарі за розміщення реклами та допомагали ухилянтам фото 2

Чиновники одеської міськради брали хабарі за розміщення реклами та допомагали ухилянтам фото

Усі фото: od.npu.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах