Цілеспрямована атака РФ на житловий будинок: Генпрокурор прокоментував нічний обстріл Одеси

Цілеспрямована атака РФ на житловий будинок Генпрокурор прокоментував нічний обстріл Одеси.

Цілеспрямована атака РФ на житловий будинок Генпрокурор прокоментував нічний обстріл Одеси. Фото: t.me/dsns_telegram

Події
02 березня 15:15

Генеральний прокурор України Андрій Костін заявив, що удар, який російські окупанти завдали по Одесі вночі 2 березня, був цілеспрямованою атакою на житловий будинок.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу Генерального прокурора.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Це не просто обстріли, це політика, спрямована на терор і знищення українців. Це атака на житловий будинок. Цей будинок не знаходиться поруч з жодним воєнним об'єктом або об'єктом подвійного призначення. Цей будинок знаходиться в зоні щільної забудови. Ми розуміємо, що ця політика починається саме в Кремлі. Злочинні накази віддаються саме з Кремля. Україні потрібна додаткова зброя і засоби ППО. Адже ми повинні не лише розслідувати такі воєнні злочини. Ми маємо припинити ці злочини. Для цього нам потрібна підтримка світу. Ми, як органи прокуратури, органи правопорядку спільно з нашими партнерами з Міжнародного кримінального суду та інших країн, які проводять власні розслідування, робимо все можливе аби кожен, хто винен в загибелі українців, у тортурах та зґвалтуванні, кожен був притягнутий до відповідальності.” – зазначив Андрій Костін.

Відео: facebook.com/pgo.gov.ua

Нагадаємо, вночі 3 березня російські окупанти випустили з акваторії Чорного моря по Одеській області вісім ударних безпілотників типу Shahed-131/136. Внаслідок бойової роботи протиповітряної оборони сім дронів вдалося збити, проте один із дронів під час маневрів серед житлових кварталів Одеси влучив у дев'ятиповерховий будинок у спальному районі. Внаслідок влучання БпЛА зруйновано частину під'їзду з 18 квартир.

Станом на 12:47 відомо про чотирьох загиблих та вісім постраждалих. П'ятьох людей вдалося врятувати. Пошуково-рятувальні роботи продовжуються. Як повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер, станом на 13:28 під завалами можуть перебувати ще 11 людей.

3 березня в Одесі та Одеській області оголосили Днем жалоби за загиблими.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах