Безсонні ночі одеситів через атаки: чи обов'язково дітям вранці йти до школи

Безсонні ночі одеситів через атаки: чи обов'язково дітям зранку йти до школи.

Безсонні ночі одеситів через атаки: чи обов'язково дітям зранку йти до школи. Фото: nus.org.ua

Події
06 березня 11:23

Директор департаменту освіти та науки Одеської ОДА Олександр Лончак відповів на запитання від батьків школярів про те, чи обов'язково учням відвідувати заняття після нічних ворожих обстрілів.

Як він розповів на своїй сторінці у Facebook, оскільки терор зазвичай відбувається у нічний час доби, жителі області змушені проводити безсонні ночі у укриттях, піклуючись про свою безпеку та безпеку рідних. Зокрема це стосується школярів. Чи йти після такої ночі до школи у сім'ї мають самостійно:

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Мої шановні, тільки ви знаєте стан здоров'я вашої дитини, умови, в яких вона спить чи втратив сон. І лише вам вирішувати, як чинити в такій ситуації. Зі свого боку обіцяю, ми, педагоги, підтримаємо будь-яке рішення: зрозуміємо, якщо залишите вдома або пропустіть перший урок, так само радісно з посмішкою колеги зустрінуть у затишних класах кожного, хто прийде до школи, бо освіта – наша суперзброя. Мої, наприклад, сьогодні будуть на заняттях, – написав він.

Крім того, директор департаменту освіти та науки нагадав, що вчителі області також страждають від нічних обстрілів. Він подякував педагогам і попросив їх не ставити учням контрольні першим уроком після таких безсонних ночей, а порекомендував натомість провести тренінг із ментального здоров'я.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах