Одесу відвідали Володимир Зеленський та Прем'єр-міністр Греції: подробиці візиту

Одесу відвідали Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Греції: подробиці візиту.

Одесу відвідали Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Греції: подробиці візиту. Фото: president.gov.ua

Події
06 березня 19:15

6 березня Одесу відвідав Президент України Володимир Зеленський. У рамках цього візиту глава держави зустрівся з Прем'єр-міністром Греції Кіріакісом Моцатакісом.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу Президента України.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

"Головним питанням на переговорах з Прем'єр-міністром Греції була, звісно, наша оборона, наші можливості в активних діях та захисті. ППО – безумовний пріоритет. Як і в переговорах з іншими партнерами. Систем ППО та можливостей виробляти зброю для захисту миру достатньо. Зброя потрібна тут, щоб рятувала життя людей. Рішення потрібні зараз – не колись, а для людей, які щодня й щоночі витримують терористичні атаки", – сказав Зеленський.

Відео: facebook.com/president.gov.ua

"Обговорили, якими засобами можна ще розширити безпековий простір у Чорному морі, як можемо додати захисту на фронті і всім нашим містам, зокрема Одесі. Нам потрібно більше систем ППО. З Кіріакосом Міцотакісом також заслухали доповідь у порту Одеси про функціонування "зернового коридору" і ситуації в Чорному морі. Дуже важливо посилити захист портової інфраструктури, що зазнає російських атак. Про поточну ситуацію в Одеській області та на південній ділянці фронту, про заходи щодо протидії російському флоту поспілкувалися з військовим командуванням", – сказав Президент України.

Під час зустрічі сторони обговорили допомогу у відновленні громадянської інфраструктури Одеси, зокрема церков, навчальних закладів, об'єктів культурної спадщини, які були зруйновані внаслідок атак Російської Федерації.

Одесу відвідали Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Греції.Одесу відвідали Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Греції. Фото: president.gov.ua

Володимир Зеленський та Кіріакос Міцотакіс побували у Спасо-Преображенському соборі, який отримав значні пошкодження внаслідок ракетного удару в ніч із 22 на 23 липня 2023 року.

Відео: YouTube-канал Офіс Президента України

Глава держави заявив, що Прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс підтвердив свою участь у першому саміті світу з реалізації Формули миру, який відбудеться у Швейцарії, а Україна та Греція розпочали підготовку двосторонньої угоди про майбутні гарантії безпеки в рамках Спільної декларації G7

Також під час робочої поїздки до Одеської області Президент України Володимир Зеленський та Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс вшанували пам'ять мешканців Одеси, які загинули 2 березня внаслідок влучання ворожого БпЛА "Шахед" в дев'ятиповерховий житловий будинок. Президент України поспілкувався з жителями зруйнованого будинку та одеситами, які живуть у будинках по сусідству, висловив глибокі співчуття рідним та близьким загиблих внаслідок російської атаки та побажав якнайшвидшого одужання постраждалим.

Одесу відвідали Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Греції.Одесу відвідали Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Греції. Фото: president.gov.ua

Президент наголосив на важливості забезпечення всім необхідним тих, хто втратив житло.

"Щодо квартир, втрати документів – з цим обов'язково допоможуть. Усі отримають компенсацію за знищене житло. Міська та центральна влада проконтролює це питання", – пообіцяв Глава держави.

Прем'єр-міністр Греції зі свого боку висловив співчуття у зв'язку із загибеллю людей внаслідок російського обстрілу Одеси 2 березня.

"Такий рівень жорстокості, жертвами якої стають мирні громадяни, викликає сильний смуток та обурення. Сьогодні, коли я їздив Одесою, був вражений, тому що, з одного боку, це страшна картина руйнувань від атак Росії, а з іншого – це незламність і сміливість українського народу", – зазначив він.

Нагадаємо, Володимир Зеленський прокоментував ракетний удар, який бачив сьогодні в Одесі. За словами Президента, внаслідок цього обстрілу є загиблі та постраждалі. 

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах