Одесит у латексній масці та плащі-мантії намагався пробратися до Молдови

Одесит у латексній масці та плащі-мантії намагався пробратися до Молдови.

Одесит у латексній масці та плащі-мантії намагався пробратися до Молдови. Фото: dpsu.gov.ua

Події
10 березня 21:35

Прикордонники Білгород-Дністровського загону затримали 40-річного одесита, який для того, щоб перетнути кордон, "перетворився" на міфічного героя.

Про це повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби України.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Щоб злякати або збити з пантелику прикордонників, чоловік натягнув латексну маску і чорний плащ-мантію з капюшоном. Імовірно, він сподівався, що такий стилізований вигляд допоможе йому залишитися непоміченим.

Відео: YouTube-канал "Пресслужба ДПСУ"

Раніше одесит часто рибалив на річці Турунчук, тож добре знав місцевість прикордоння і вирішив цим скористатися, щоб в обхід прикордонних нарядів пробратися до Молдови в районі села Троїцьке.

Одесит у латексній масці та плащі-мантії намагався пробратися до Молдови.Одесит у латексній масці та плащі-мантії намагався пробратися до Молдови. Фото: dpsu.gov.ua

До подорожі він ретельно підготувався: узяв із собою термосумку, в яку поклав речовий мішок із ножем, ліхтарем і рукавичками, а щоб спостерігати, чи немає поблизу прикордонників, прихопив монокуляр. Для перетину кордону чоловік планував вплав подолати спочатку річку Турунчук, а потім – Дністер. Щоб не замерзнути від холоду і не потонути під час запливів, втікач вдягнув гідрокостюм і взяв порожній тетрапрак, який у надутому вигляді допомагав би йому триматися на поверхні води.

Відео: YouTube-канал "Пресслужба ДПСУ"

"Чарівному зникненню" ухилянта перешкодили прикордонники. Тепер йому доведеться відповісти перед законом за статтею 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення ("Незаконний перетин або спроба незаконного перетину державного кордону України"). Справу направили до суду.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах