Савицький парк в Одесі перетворюється на звалище

Савицький парк в Одесі перетворюється на звалище.

Савицький парк в Одесі перетворюється на звалище. Фото: facebook.com/Pasha Paul

Події
12 березня 12:23

Савицький парк, що знаходиться в Хаджибеївському районі Одеси і має статус пам'ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення, перетворюється на звалище. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу.

На проблему звернули увагу після того, як на електронний сервіс регіональної філії Держекоінспекції "Екозагроза" почали надходити численні звернення від городян. Залишки сміття пообіцяли прибрати.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Фахівці інспекції провели обстеження території парку Савицького та зафіксували на локації наявність численних звалищ побутових та будівельних відходів, вуличного кошторису, залишків рослинності та іншого.

Комунальники "Міськзелентресту" розпочали роботи з ліквідації звалищ, утворених невідомими особами.

Зазначимо, що парк перебуває давно у занедбаному стані. А колись цей парк був дуже доглянутим. У 19 столітті ним володів одеський багатій Григорій Савицький-Воєводський. Савицький займався сільськогосподарською діяльністю: вирощував овочі та постачав їх до міських магазинів. Він розбив великий декоративний сад, висадивши кущі та дерева, а поряд збудував ресторан, готель та танцмайданчик.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах