Одесу та Одеську область атакували ракетами, городяни чули вибухи: що відомо зараз (оновлюється)

Одесу та Одеську область атакували ракетами: що відомо.

Одесу та Одеську область атакували ракетами: що відомо. Фото: hyser.com.ua

Події
15 березня 12:58

У п'ятницю, 15 березня, Одесу та Одеську область атакували балістичною ракетою. Одесити чули гучні вибухи.

Так, об 11.01 оголосили повітряну тривогу. Перший вибух городяни почули близько 11.03. Вже об 11:04 у Повітряних Силах попередили про ракету, що насувається до Одеси. Вже згодом почули ще один вибух.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Український канал "Миколаївський Ванек", який, як вважається, пов'язаний із військовими на півдні, заявляв про пуск балістики з тимчасово окупованого Криму.

Голова військової адміністрації Олег Кіпер закликав одеситів не виходити з притулку до відбою.

Також у Повітряних силах повідомили про загрозу застосування балістичного озброєння зі Сходу для південних областей.

Приблизно об 11:20 городяни чули ще два вибухи.

Попередньо є пошкодження цивільної інфраструктури. На місці утворилася пожежа. Але офіційно про наслідки атаки поки що нічого не повідомляли.

Оновлено об 11:15:

За інформацією навчальних закладів, усі діти, які перебували у школах та садах, у безпеці. Тим часом у мережі повідомляють про більше 30-ти постраждалих. 

Одеська ОВА повідомила, що внаслідок російської ракетної атаки по Одесі є постраждалі. На місці працюють всі відповідні служби. Данні уточнюються.

Оновлено о 12:56:

Загинули фельдшер та співробітник ДСНС, серед медиків та рятувальників також тяжко поранені.

Оновлено о 13:14:

Усі охочі здати кров можуть зробити це за адресами: вулиця

- вулиця Академіка Воробйова, 5, міська лікарня №11, телефон (048) 795-13-15;

- Бісквітний провулок, 2/3, обласна станція переливання крові, телефон (048) 776-04-67.

Патрульна поліція повідомляє, що на місці прильоту працюють усі відповідні служби. Рух транспорту тимчасово обмежений.

Оновлено о 13:48:

Рятувальники показали наслідки прильоту. Постраждали 20 осіб та 10 приватних будинків.

Оновлено о 14:34:

Через удар балістикою по Одесі загинули 14 людей, 46 постраждали. 16 березня оголосили Днем жалоби. Підприємствам, установам, організаціям міста рекомендовано обмежити використання музики та розважальних заходів.

Оновлено о 15: 18:

Сили оборони Півдня повідомили, що ворог підступно вдарив балістикою Одесою, випустивши з тимчасово окупованого Криму ракети Іскандер-М.

Внаслідок ракетного удару зруйновано триповерхову будівлю рекреаційного об'єкту, пошкоджено щонайменше 10 приватних будинків, станцію техобслуговування, газопровід низького тиску, машини швидкої допомоги та пожежно-рятувальні автомобілі.

Оновлено о 16:24:

Одеська ОВА зазначила, що кількість загиблих в Одесі зросла до 16. Ще 55 людей з пораненнями в лікарні.

Тим часом уже понад 200 одеситів та гостей міста після ворожої атаки здали кров для постраждалих, ще близько сотні людей стоять у чергах біля пунктів прийому.

Оновлено о 17:00:

Серед загиблих – колишній перший заступник Одеського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Тетюхін.

Оновлено о 17:05:

За інформацією ДСНС, кількість постраждалих зросла до 74.

Оновлено о 17:35:

Серед загиблих внаслідок удару колишній заступник ГУНП, командир батальйону "Цунамі" Олександр Гостіщев.

Оновлено о 18:00: Як повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер, внаслідок ракетного обстрілу в Одесі пошкоджено інженерні комунікації газо- та електропостачання. Без електропостачання зараз 535 абонентів. Термін відновлення – ранок 16 березня. Без газопостачання 800 абонентів. Термін відновлення – до кінця дня 16 березня. Аварійні служби працюють на місці.

Оновлено о 18:25: За даними ДСНС, від ракетного удару по Одесі загинуло 17 людей, зокрема один рятувальник. Постраждали 73 особи, з яких дев'ять – рятувальники. Роботи продовжуються. На місці працюють психологи ДСНС та Нацполіції, які надають громадянам психологічну допомогу.

Оновлено о 19:16: Рятувальники повідомили, що кількість загиблих зросла до 20.

Оновлено о 22:05: Начальник Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що кількість постраждалих зросла до 75. Загиблих 20. До лікувальних закладів звернулося 55 осіб. Ще 42 особи отримують стаціонарне лікування. Дев'ятеро людей у тяжкому стані. Станом на 22:00 ДТЕК відновив електропостачання 531 абоненту. Без напруги залишаються чотири абоненти. Відповідні відновлювальні роботи проведуть завтра вранці. Без газопостачання 800 абонентів. Термін відновлення – до кінця дня 16 березня. Аварійні та комунальні служби продовжують роботу на місці.

16 березня

Оновлено о 09:18: Як повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер, станом на 09:00 у лікарнях продовжують лікування 40 осіб, які постраждали від вчорашньої ракетної атаки. Дев'ятеро поранених у тяжкому стані.

Оновлено о 12:02: Кількість жертв зросла до 21. У лікарні помер ще один рятувальник – 39-річний водій-пожежник Віталій Алимов.

Оновлено о 17:46: Як повідомили у пресслужбі Одеської міської ради, наразі відомо, що внаслідок атаки на місто 15 березня отримали пошкодження 64 будинки одеситів. Ще чотири приватні будинки знищено повністю. Обстеження продовжується. На місці працює оперативний штаб. Комунальні служби ліквідують наслідки та разом із благодійними організаціями та фондами допомагають у закритті вікон плівкою та ДСП-плитами.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах