Серед загиблих від ракети в Одесі командир батальйону "Цунамі" та ексзам ГУНП Олександр Гостіщев

Серед загиблих від ракети в Одесі командир батальйону "Цунамі" та ексзам ГУНП Олександр Гостіщев.

Серед загиблих від ракети в Одесі командир батальйону "Цунамі" та ексзам ГУНП Олександр Гостіщев. Фото: Олександр Гостіщев/facebook.com

Люди міста
15 березня 17:38

Серед загиблих внаслідок удару по Одесі російською балістикою сьогодні, 15 березня, колишній заступник ГУНП, командир батальйону "Цунамі" Олександр Гостіщев. Інформацію про загибель останнього підтвердив політик, воїн 58 омбр Євген Терехов.

"Не можу повірити... Санько, як же так... Ти з 2014 року на війні... Спочатку Дніпро-1, потім Національна Поліція, Потім Батальйон "Цунамі" Лють... Пройшов Багато...! Ти був гідним сином нашої матусі! У нас різні були моменти, але завжди поважали один одного, дружили і завжди могли по дзвінку примчатись на допомогу... Сьогодні Україна втратила могутню людину, з Великим Добрим Серцем!", – зазначив він.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Олександр Гостищев у 2014 році пішов добровольцем на фронт. Згодом обійняв облогу заступника голови начальника Головного управління Нацполіції на Одещині. Після повномасштабного вторгнення РФ у лютому 2022 року став командиром батальйону спецпризначення НПУ "Цунамі", а після наступальної операції у Херсонській області він був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Зазначимо, втрати серед особового складу Нацполіції підтвердив і міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. При цьому глава МВС не уточнив цифри.

Також загинув колишній перший заступник Одеського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Тетюхін.

Нагадаємо, що через сьогоднішній ракетний удар балістикою по Одесі загинули 14 людей, серед яких місцеві жителі, медик і рятувальник. Ще 46 осіб, у тому числі семеро співробітників ДСНС, отримали поранення. Прокуратура розпочала розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.

16 березня оголосили Днем жалоби. На будівлях буде приспущено Державний Прапор України та прапор Одеси з жалобними стрічками. Підприємствам, установам, організаціям міста рекомендовано обмежити використання музики та розважальних заходів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах