"Україна потребує термінової допомоги": як громадськість відреагувала на ракетний удар РФ по Одесі

"Україна потребує термінової допомоги": як громадськість відреагувала на ракетний удар РФ по Одесі.

"Україна потребує термінової допомоги": як громадськість відреагувала на ракетний удар РФ по Одесі. Фото: t.me/dsns_telegram

Події
15 березня 21:20

Представники світової громадськості прокоментували ракетний удар, який російські окупанти нанесли по Одесі 15 березня.

Так, Президент Молдови Майя Санду в соцмережі Х (колишній Twitter) написала, що РФ не має жодних кордонів у своїй війні проти України, а Україна потребує термінової допомоги, щоб захистити себе та захистити мир в Європі.

"Моє серце з Одесою", – наголосила Санду.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Посол США Бріджіт Брінк також зазначила, що Україні потрібна негайна допомога.

"Сьогодні Росія знову обстріляла Одесу, вбивши безневинних цивільних осіб і влучивши в рятувальників. Цей жорстокий обстріл підкреслює, що Росія не зупинить свою зухвалу агресію в Європі. Ми повинні допомогти Україні зупинити Росію зараз. Не можна втрачати жодної миті", – написала Брінк у соцмережі Х.

Прокоментувала ракетний удар по Одесі й перша леді України Олена Зеленська.

"Наші думки сьогодні з Одесою. З усіма близькими загиблих та поранених внаслідок теракту РФ. На жаль, їх десятки. Також є загиблі, серед них – рятувальник. Схиляємо голови перед тими, хто виконував свій обов'язок. На таких сміливих і сильних людях тримається Україна", – наголосила дружина Президента.

У вечірньому зверненні Володимир Зеленський, коментуючи сьогоднішній обстріл Одеси, заявив, що Сили оборони зроблять все, щоби російська армія відчула справедливу реакцію.

Відео: YouTube-канал "Офіс Президента України"

"Зараз в Одесі ще тривають рятувальні роботи та надання допомоги після російського ракетного удару – дуже підлого удару цих покидьків: дві ракети та друга, коли на місце влучання прибули рятувальники та лікарі. Серед загиблих та постраждалих – фельдшери "екстренки", рятувальники ДСНС. Мої співчуття всім рідним і близьким. Десятки поранених. Продовжується пошук людей під завалами. Задіяні всі необхідні служби. Вдячний кожному, хто підтримує людей зараз і рятує життя. Дякую всім поліцейським і ДСНС, і медикам, і волонтерам, комунальним службам. Я доручив обласній владі повністю підтримати всіх постраждалих. Наші Сили оборони обов'язково зроблять все, щоб російські вбивці відчули нашу справедливу реакцію", – сказав глава держави.

Нагадаємо, 15 березня РФ атакувала Одесу балістикою. Станом на 19:16 відомо про 20 загиблих. 16 березня в місті та області оголосили Днем жалоби.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах