Вперше в Україні: Сухий лиман на Одещині таки здали в оренду

Сухий лиман на Одещині таки здали в оренду.

Сухий лиман на Одещині таки здали в оренду. Фото: travels.in.ua

Події
21 березня 17:08

У вівторок, 19 березня, у державній електронній торговій системі "Прозорро.Продажі " відбувся перший в Україні онлайн-аукціон з права оренди акваторії Сухого лиману на Одещині, оголошений Держрибагентством.

Тепер акваторію лиману здали в оренду для молюсків та креветок на сім років. Місцева солоність води дозволяє вирощувати тут таїландську та японську креветки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Аукціон проходив щодо підвищення ціни. Вартість оренди стартувала з 7152 гривень на рік. На торгах змагалися два учасники – ТОВ "Ліман" та ПП "Тілігул".

За підсумками торгів після укладення угоди до державного бюджету надходитиме 8 800 гривень на рік. Таку ціну за лот запропонувало ТОВ "Ліман".

Переможець аукціону має 30 календарних днів після підписання протоколу, щоб укласти договір. Після цього він має у п'ятиденний строк сплатити вартість річної оренди водної ділянки, визначену за результатами онлайн-аукціону.

Нагадаємо, що рішення про оренду акваторії Сухого лиману Кабінет Міністрів через онлайн-аукціони Кабінет міністрів ухвалив 26 січня 2024 року.

За словами заступника Міністра агрополітики Віталія Головня, марикультура – перспективний напрямок розвитку для української економіки. Він дозволить постачати на внутрішній ринок якісні, корисні та доступні за ціною морепродукти.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах