Пошкодження підстанції: стали відомі подробиці та наслідки нічної атаки (оновлено)

Ушкодження підстанції: стали відомі подробиці та наслідки нічної атаки.

Ушкодження підстанції: стали відомі подробиці та наслідки нічної атаки. Фото: pexels.com

Події
25 березня 11:13

Бойова робота ППО в Одеській області в ніч із 24 на 25 березня тривала півтори години. Перед атакою Shahed окупанти випустили Одесою ракету, намагаючись знищити ППО. Про це заявила голова об'єднаного координаційного прес-центру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, який транслював канал Рада.

Перед заходом на удар дронів, ворог працював тактичною авіацією та випустив радіолокаційну ракету Х-31П. Можливо, вона знищена у повітрі. Дані перевіряються. Таким чином, росіяни намагалися знешкодити українську ППО в регіоні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Після цього внаслідок бойової роботи по чотири дрони було знищено в Одеській та Миколаївській областях. За даними ЗС ЗСУ – вісім із дев'яти

Пресслужба сил оборони півдня України уточнила, що після ракети ворог продовжив удари по об'єктах енергетики, атакувавши Україну кількома хвилями дронів типу Shahed-131/136 із акваторії Чорного моря.

На Одещині уламки збитого дрону пошкодили енергетичний об'єкт і спричинили пожежу, через що було знеструмлено частину обласного центру та прилеглих населених пунктів. Пожежу загасили.

Люди не постраждали, відновлювальні та ремонтні роботи на пошкодженому об'єкті продовжуються.

Наслідки атаки

Атака спричинила пошкодження підстанції Національної енергетичної компанії "Укренерго" (НЕК). Як повідомляє Міністерство енергетики України, наразі 195 тисяч підключених споживачів залишилися без електропостачання, наслідком чого є необхідність застосування екстрених відключень у регіоні. Це спрямоване на зменшення навантаження на електричні мережі та запобігання більш серйозним випадкам відключень.

Повідомляється, що зараз енергетики працюють над відновленням пошкоджених мереж і підстанцій, але, враховуючи певні обставини, ситуація може погіршитися. Потенційне навантаження електромереж може призвести до подальшого збільшення кількості споживачів без електропостачання.

Також екстрені відключення призвели до зупинки руху електротранспорту та обмеження споживання електроенергії у промисловості.

Крім того, наслідком удару дронів стало відключення вітрової електростанції та місцевої теплової електростанції (ТЕЦ), що додатково ускладнює проблеми у сфері енергопостачання регіону.

У ДТЕК повідомили, що енергетикам вдалося відновити електропостачання об'єктів критичної інфраструктури та закликають розумно споживати електроенергію.

Оновлено:

Пресслужба Одеської обласної прокуратури повідомила, що під наглядом прокурорів стартувало досудове розслідування у зв'язку порушення законів та міжнародних норм війни в Одесі.

В ніч на 25 березня військові Російської Федерації знову здійснили атаку на енергетичні об'єкти Одещини за допомогою ударних дронів. Цей напад призвів до пошкодження ключового об'єкта електропостачання, в результаті чого частина району тимчасово залишилася без електрики. Наразі на місці інциденту працюють екстрені служби та правоохоронці, які документують цей акт агресії з боку РФ.

Нагадаємо, що після чергової атаки РФ не працює міський електротранспорт, у місті діють екстрені відключення світла.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах