На Одещині вкрали гроші на відновлення енергоінфраструктури після обстрілу

На Одещині вкрали гроші на відновлення енергоінфраструктури після обстрілу.

На Одещині вкрали гроші на відновлення енергоінфраструктури після обстрілу. Фото: t.me/SSU_Odesa

Події
27 березня 12:42

СБУ викрила схему заволодіння коштами, виділеними на відновлення енергоінфраструктури Одеської області після торішніх ворожих обстрілів. Про це повідомляє пресслужба відомства.

За попередньою інформацією, зловмисники завдали державі збитків на понад 3,7 мільйона гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У лютому минулого року ПрАТ "Національна енергетична компанія „Укренерго"", для термінового відновлення електропостачання після численних ракетних ударів РФ по енергетичній інфраструктурі регіону, уклало договори з місцевою підрядною організацією щодо будівельно-монтажних відновлювальних робіт на загальну суму 15,2 мільйона гривень. Крім того, виробник робіт залучив київську фірму як субпідрядник для перевезення двох автотрансформаторів. Заволодіння державними коштами відбувалося за рахунок махінацій із вартістю робіт.

Комерсанти внесли до актів виконаних робіт свідомо неправдиві відомості. Вони безпідставно завищили вартість послуг з транспортування понад десять разів та включили до звітності роботи, які фактично не виконувались.

Під час обшуків вилучили документи фінансово-господарської діяльності та комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності. Двом фігурантам виробництва – директорам підприємств-підрядників, повідомлено про підозру за частиною п'ятою статті 191, частиною першою статті 366 Кримінального кодексу України (у заволодінні за попередньою змовою в умовах військового становища грошовими коштами держпідприємства в особливо великих розмірах, шляхом службового підроблення). Також їм вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, з можливістю внесення застави у розмірі 3,7 мільйона гривень.

Продовжуються слідчо-оперативні дії щодо встановлення всіх причетних до правочину осіб.

На Одещині вкрали гроші на відновлення енергоінфраструктури після обстрілу.На Одещині вкрали гроші на відновлення енергоінфраструктури після обстрілу. Фото: t.me/SSU_Odesa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах