Вночі на Одещині ворог намагався потрапити в об'єкт енергосистеми: використовував ракети та дрони (оновлено)

Вночі на Одещині ворог намагався потрапити в об'єкт енергосистеми.

Вночі на Одещині ворог намагався потрапити в об'єкт енергосистеми. Фото з відкритих джерел

Події
28 березня 08:11

Сьогодні вночі, з 27 на 28 березня, на Одещині ворог спробував потрапити в об'єкт енергосистеми. На півдні атака та бойова робота тривала майже чотири години. Про це в ефірі телемарафону розповіла речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Але сили ППО збили обидва дрони, які заходили з моря саме на Одеську область.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Окупанти усілякими способами намагалися обійти наші засоби захисту та спрямовували дрони маршрутами через житлові будинки. Але бойова робота була досить результативною. За словами Гуменюк, силам ППО в південних регіонах вдалося збити близько 15 дронів.

Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук повідомив, що в ніч на 28 березня 2024 року противник запустив 28 ударних БПЛА типу Shahed-136/131 (район пусків Курська обл. – РФ., Мис Чауда – Крим). Знищено 26 ударних БпЛА типу Shahed-136/131 у межах Одеської, Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей.

Зазначимо, що о 2:37 в Одесі оголосили повітряну тривогу. Майже відразу в місті пролунав гучний вибух. О 2.42 у місті знову пролунав вибух. О 3:10 повітряну тривогу на Одещині скасували.

Оновлено о 08:11:

Силы оборони Півдня додали, що на початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі над акваторією Чорного моря, росіяни спрямували ракети Х-22 в бік півдня Одещини, а згодом з літака Су-30 випустили і протирадіолокаційну ракету в тому ж напрямку. Ракети втратили бойову спроможність в акваторії моря.

На Півдні збили 16 безпілотників типу Shahed-131/136 підрозділам ППО вдалось знищити: два на Одещині, три на Дніпропетровщині і 11 на Запоріжжі.

Оновлено о 08:54:

За словами голови Одеської ОВА Олега Кіпера, ніхто не постраждав.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах