Напідпитку допустив травмування дворічного сина: на Одещині винесли вирок мотоциклісту

Напідпитку допустив травмування дворічного сина: на Одещині винесли вирок мотоциклісту.

Напідпитку допустив травмування дворічного сина: на Одещині винесли вирок мотоциклісту. Фото ілюстративне: shutterstock.com

Події
14 квiтня 10:00

На Одещині суд виніс обвинувачений вирок жителю Березівського району. Порушник у стані алкогольного сп'яніння сів за кермо мотоцикла. Через це травмувався його дворічний син.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Фігуранта засудили до сплати штрафу та позбавлення права керування транспортними засобами.

Що відомо про нещасний випадок

Аварія сталася у вересні минулого року між селами Богунове та Бузинове Березівського району. П'яний житель Іванівської селищної громади, не маючи посвідчення водія, сів за кермо незареєстрованого мотоцикла та посадив на сидіння попереду себе дворічного сина. Під час руху чоловік не втримав малюка – ніжка хлопчика потрапила у привідний ланцюг мотоцикла. Дитині ампутували нігтьову фалангу великого пальця нижньої кінцівки. Це тілесне ушкодження відноситься до категорії середньої тяжкості.

Який вирок виніс суд

На місці події поліцейські відразу склали відносно правопорушника постанову за фактом керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом (частина друга статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення), та наклали на нього стягнення у вигляді штрафу в розмірі 3,4 тисячі гривень. Також розпочали провадження за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту в стані сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження (частина перша статті 286-1 Кримінального кодексу України).

Зібравши достатньо доказів, поліцейські висунули фігуранту обвинувачення і скерували до суду обвинувальний акт разом з угодою про примирення, укладеною між законним представником потерпілого та обвинуваченим. Дослідивши зібрані поліцейськими матеріали, суд затвердив угоду і призначив правопорушнику покарання у вигляді штрафу в розмірі 34 тисяч гривень, з позбавленням права керувати транспортними засобами протягом трьох років.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах